Röpködtek a macikért a milliók

Minden idők legnagyobb licitálásási összegét adták tegnap este a Jótékonysági Maci Aukción Eperjes Károly felajánlásaiért, ezzel letaszítva trónjáról Harrison Ford korábbi 4 milliós mackóját. A Kossuth-díjas színművész csacsijáért és személyes tárgyáért két licitáló összesen 6,5 millió forintot adott. A második helyezett Roberto Carlos és kisfia Cristofer Da Silva Horváth plüssmedvéje és személyes tárgyai lettek, ezek összesen 4,5 millió forintért találtak új gazdára. A két hollywoodi szupersztár Arnold Schwarzenegger és Antonio Banderas mackóiért is erős licitálás folyt, előbbi 4 millió forintért, utóbbi pedig 3,7 millió forintért kelt el. Szintén sikeres volt és milliós nagyságrendben kelt el Benedek Miklós (1,6 millió Ft), Böjte Csaba (1,4 millió Ft), Horváth Ádám (1 millió Ft), Gera Zoltán (1 millió Ft), Temesvári Andrea (1,6 millió Ft), Taróczy Balázs (2,1 millió Ft) mackója is.

 

 

Bőkezűen adakoztak az üzletemberek

A sztármacikért folytatott küzdelemben több ismert személy, üzletember is részt vett, többek között Andy Vajna, aki évek óta bőkezű, lelkes támogatója az alapítványnak és a maci aukciónak. A tegnapi árverésen összesen 13,6 millió forinttal támogatta a fogyatékossággal élőket.  Az utolsó tétel leütése után az árverés bevétele 31 millió forintnál állt, de Andy Vajna 9 millió forintos és több korábbi adományozó felajánlásaival együtt 44 millió forintos rekordösszeg született. Az est külön érdekessége, hogy Eperjes Károly, Temesvári Andrea és Taróczy Balázs mackói, személyes tárgyai 6 üzletemberhez kerültek, akik megosztva vásárolták meg a tételeket, ezzel is támogatva a kezdeményezést.

 

 

 

Éttermet nyitna az alapítvány 

A Premier Kultcafé megnyitása óta 11 fogyatékossággal élő dolgozik a kávézóban, köztük autisták, Down-szindrómások, hallássérültek. Kárász Róbert az alapítvány elnöke elmondta, hogy 2018-ban szeretnének még több fogyatékossággal élő személynek munkát adni a Premier Kultcaféban, továbbá tervben van egy új, fogyatékosság-barát étterem nyitása, ahol további megváltozott munkaképességű személyeket szeretnének foglalkoztatni. Jövőre megújulhat a Maci Aukció is, ugyanis a szervezők az online licitálás elindítását tervezik. Ennek köszönhetően a világon bárhonnan lehet majd licitálni, ezzel segítve a Törőcsik Mari és Kárász Róbert által életre hívott Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt.