IX. Jótékonysági Maciaukció

FELAJÁNLÓK

Babos Tímea

Babos Tímea a legjobb magyar teniszezőnő. A Sopronból induló sportoló fantasztikus eredményeket ért el: kétszeres Grand Slam-győztes párosban (2018, 2019), háromszoros WTA-torna-győztes egyéniben (2012, 2017, 2018), kétszeres világbajnok (2017, 2018). A maci Timi egyik régi alvópajtása, születésnapjára kapta még az akkori legjobb barátjától. Nagy becsben volt kiskorában, miután leszokott a macikkal való alvásról, az ágya feletti polcon őrizte az álmát.  Timi macija igazi cuki csajos darab. Az érmét egy régi versenyen nyerte. A csuklószorító pedig Roland-Garros győzelemről való.

Thanos, George W. Bush, Llewelyn Moss, K ügynök – néhány karakter, akiket Josh Brolin eddigi karrierje során eljátszott. A színészt mostanában a Bosszúállók-filmekből ismerhetjük leginkább, amelyben ő alakítja az őrült titán Thanost, aki egy csettintéssel megfelezte az univerzumot. Lenyűgöző pályáfutását a Dűne legújabb feldolgozásával színesíti. A filmet Magyarországon forgatták. Andy Vajna egyik vívmánya és hagyatéka, hogy egyre több külföldi produkció forgat Magyarországon. Ennek kapcsán sikerült az amerikai színésszel is kapcsolatba kerülnünk és az aláírásával ellátott macit az aukcióra elhoznunk.

B. Tóth László

B. Tóth László az évek során rengeteg szórakozóhelyen fellépett, mint lemezlovas. A Magyar Rádióban külsősként tevékenykedett, majd zenei szerkesztő munkatársként dolgozott. Saját műsorokat is szerkesztett. 1982-től a Poptarisznya című műsor műsorvezetője ezt követően a Calypso Rádió 873 főszerkesztője volt. 25 évvel ezelőtt feleségétől, Judittól kapta a macit, amit családi beceneve után Maci Lacinak kereszteltek el. Az aukcióra azt a Shure mikrofont ajánlotta fel, amivel 39 évvel ezelőtt lemezlovas karrierjét elkezdte.

Rebecca Ferguson

A svéd színésznő Stockholmban született. 1999 óta többek között láthattuk a Mission Impossible két részében is, valamint A lány a vonaton című triller szereplőjeként. A Magyarországon forgó Dűne-mozifilm forgatása idején szakított időt arra, hogy kérésünkre beszerezzen egy kedves mackót és azt dedikálja is nekünk.

Hacki Tamás

Az idén 75. születésnapját ünneplő fül-orr-gégész professzor, egyetemi tanár 1962-ben indult a Ki mit tud? című televíziós vetélkedőn, és egy országot bűvölt el egyedülálló “hangszerével”: nem az ajkakat csücsörítve, hanem nyitott szájjal, a nyelv és a szájpadlás közt kipréselt levegővel fütyülte a dallamokat. Hacki Tamás 1968-ban gyermekeinek vette Ausztráliában a koala macit, ami azonnal a kedvenc játékuk lett, első sorban Diána lánya szeretett vele játszani. Az exkluzív és történelmi jelentőségű személyes tárgyak egyike az 1968-as jazz fesztivál koncertsorozat plakátja Ausztráliából. Ezen turnén énekelt Marlene Dietrich-hel. Továbbá 2 dedikált fénykép a régi együtteséről.

Oscar Isaac

1979-ben született guatemalai-kubai családban, de francia felmenői is vannak. Miamiban nevelkedett, tanulmányait a Juilliardon folytatta, a színészet mellett aktívan zenélt is. A 2010-es években egyre többet filmezett, a világhírnevet az Star Wars-trilógia hozta meg a számára, amelyben Poe Dameront játszotta. Az amerikai filmszínész ez év tavaszán forgatott Magyarországon. Találkozásunkkor nagyon kedvesen fogadott bennünket reményét fejezte ki, hogy macijával sikerrel támogatja céljainkat.

Kapás Boglárka

Kapás Boglárka óvodás korában kezdett el úszni. Az edzője hamarosan felismerte tehetségét, és az édesanyjával konzultálva benevezte Bogit első versenyére, ahol egy fényes karrier vette kezdetét. 2008-ban 15 évesen a magyar olimpiai csapat legfiatalabb tagja volt. Bogi ma olimpiai bronzérmes, világbajnok és hatszoros Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszónő. Bogi a mackót kvangdzsu-i világbajnokság előtt nyerte. Különlegessége, hogy igazi kabala maci, hiszen az ő jelenlétével lett világbajnok 200 pillangón, ráadásul megdöntve korábbi egyéni csúcsát.  A hihetetlen hajráját azóta is legendaként emlegetik sportkörökben. Bogi személyes tárgyként a versenysapkáját ajánlotta fel, melyet az egyik verseny előtt a párnája alá tett és úgy aludt el. Ritkán szokott ilyet csinálni, de bevált a módszer. Ezt javosolja a következő tulajdonosának is, ha nehéz nap elé néz.

Kiss Gergely

2019. augusztus 31-én játszotta búcsúmeccsét a Millenium Masters csapatában a háromszoros olimpiai bajnok világklasszis balkezes jobbszélső vízilabdázó. Viktória és Patricia után érkezett Olívia lánya születésekor kapta a macit. A labdával pedig a három kislány igen sokat játszott, bár nem a vízben, csak az udvaron.

Jason Momoa

A Trónok harca Khal Drogójaként sok hölgy szívét rabolta már el de igazából csak mostanában kezd reflektorfénybe kerülni a hawaii származású színész. A Baywatch-tól az Aquaman-filmig hosszú utat tett meg, 2019 elején hazánkban forgatott. Jason Momoa 2019 tavaszán érkezett Budapestre a Dűne című film forgatására. A hollywoodi sztárt nagyon jól érezte magát hazánkban, hiszen több ízben jelentkezett be a közösségi oldalain és adta hírül, mennyire boldog itt. A színésszel egy forgatási napon találkoztunk és akkor kaptuk tőle ezt elbűvölő óriási macit is.

Pierre Richard

Pierre Richard, a francia vígjátékok sztárja, a Balfácán, a Félénk vagyok, de hódítani akarok, a Magas szőke férfi felemás cipőben és a Négybalkezes főszereplője. A színész legenda a mai napig aktívan dolgozik, hobbija a borászat. Húszhektáros szőlőjében évente 80 ezer üveg bort állít elő. Szeptemberben találkoznunk vele amikor a Budapesti Filmmaratonra Magyarországra látogatott. A zsúfolásig megtelt teremben tartott sajtótájékoztatóját követően a “Magas Szőke” dedikálta nekünk maciját és egy fotóra is sikerült felkérnünk.

Rost Andrea

Rost Andrea az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb szopránénekese, Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas operaénekes. Nevét a világ minden operakedvelője jól ismeri, különleges színű, minden regiszterben kiegyenlítetten szóló hangját a világ legrangosabb operaházaiban és koncerttermeiben hallhatta már a közönség. Eben az évben ünnepli pályafutásának 30. évfordulóját.bNorvégiából származik a világjáró Szöszi Maci, aki Rost Andrea művésznőt legutóbb Japánba is elkísérte a 40. Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztiválra és Mesterkurzusra. Ott kapta ajándékba a Művésznőtől a gesztenyemintás japán nyaksálat. Andrea az aukción a licitet elnyerő nevére személyesen dedikálja ROST30 jubileumi CD-jét, és szeretettel várja majd jubileumi koncertjére is a nyertest, mely a Budapesti Kongresszusi Központban lesz 2019. december 22-én.

Wichmann Tamás

A “kenukirály” kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai második, egyszeres olimpiai harmadik helyezett, 37-szeres magyar bajnok. Wichmann Tamás 1979-ben az év sportolója volt, valamint az UNESCO Fair Play díjas versenyzője. “Lapát”, a 35 éves mackó, Tamás gyermekeinek játéka volt, vele játszottak és vele aludtak, nagyon jó barátjuk volt. A dedikált mini kenu lapátot, a tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpia bajnok Kolonics Györgytől kapta.

HELYSZÍN

TÁMOGATÓK

Kiemelt támogatók

 
market
minusplus
BP
Netrisk
mnb
Józsefváros
 

Médiapartnereink

 
ATV
ATV Spirit
GAP
Retro Rádió
 

Külön köszönet az aukció állófogadásának támogatásáért

 
Horizone
Brent
Lufi Expressz
Cserpes
Bock Pincészet
Harsányi Pincészet
Mukicuki
Sweetgift
 

#disability