Munkahely-teremtési programunk első lépéseként 2016. március 10-én az egykori Vörösmarty mozi helyén megnyitott a Premier Kultcafé, egy speciális kávéház és kulturális-művészeti központ, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalók dolgoznak.

A moziként is funkcionáló helyszín Budapest belvárosában található, célunk, hogy a jövőben hasonló intézmények jöhessenek létre országszerte. Ezzel szeretnénk elősegíteni a fogyatékossággal élők önálló munkavállalásának lehetőségét, és egyúttal ösztönözni kívánunk más intézményeket is arra, hogy megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával járuljanak hozzá a társadalom hozzáállásának pozitív irányba történő elmozdításához. Alapítványunkkal szeretnénk minél szélesebb körben támogatni a befogadó társadalom kialakulását.

Többek között bemutatkozási lehetőséget biztosítunk fogyatékossággal élő művészek számára különböző időszakos kiállítások, vásárok, előadások keretében, valamint oktatást, beszélgetéseket, különféle integrációs foglalkozásokat szervezünk. Mindemellett tematikus filmfesztiválok keretében mutatjuk be a közönség számára a fogyatékossággal élők speciális élethelyzetét, az őket érintő kérdéseket. Intézményünkben a jövőben fogyatékossággal élők által készített termékeket is tervezünk árusítani, és az értékesítésben is sérült embereket foglalkoztatunk.

Jelenleg 12 fogyatékossággal élő személy dolgozik a Premier Kultcaféban, célunk ezt a számot folyamatosan bővíteni.

Ez vár ránk a Premier Kultcaféban:

  • speciális, akadálymentesített kávézó és közösségi tér
  • csúcstechnológiával felszerelt mozi és rendezvényterem
  • közösségi, kulturális programok sorozata az alapítványt támogató művészek és fogyatékossággal élők részvételével

Az egykori Vörösmarty mozi átalakításában, a Premier Kultcafé megvalósításában profi csapat volt segítségünkre: Market Építő Zrt. (szakmai partner), Minusplus Generáltervező Kft. (belsőépítészeti tervezés), Óbuda Group (építészet, tervezés), Artrea Consulting Kft. (Villamossági tervezés),  Vilati Kft. (villamossági, erős áramú kivitelezés), Körös Consult Kft. (gépészeti tervezés), G4S Magyarország (biztonságtechnika).

Maciaukció2019-felajánlók (2)

2020-ban elérkezünk munkahely-teremtési programunk újabb lépéséhez! A 2019-es jótékonysági árverés teljes bevételét a második fogyatékosság-barát éttermünk megnyitására fordítjuk, melynek átadására 2020-ban kerül sor az V. kerületben. Az új étteremmel még több munkahelyet biztosíthatunk fogyatékossággal élő dolgozók számára.

Maciaukció 2019