Egy lépéssel közelebb a célhoz

19 millió forint gyűlt össze a IX. Jótékonysági Maciaukción

Sajtóközlemény


19 millió forint gyűlt össze 7 hazai és 5 világsztár mackójából

A 9. maci árverés legnagyobb licitálásási összegét kedd este Jason Momoa felajánlásáért adták, a hollywoodi sztár mackója 3,5 millióért talált új gazdára. A magas szőke férfi, Pierre Richard mackóját pedig 3 millió forintért vitték haza. Két hazai sportlegenda, Babos Tímea és Kiss Gergely mackóiért is erős licitálás folyt, előbbit 2,5 millió forintért, utóbbi 2 millió forintért vitték el. A hazai mezőnyből szintén sikeres volt és milliós nagyságrendben kelt el Rost Andrea (1,3 millió Ft) és Wichmann Tamás (1,1 millió Ft) mackója is. A jótékonysági árverésen egy Törőcsik Mariról készült festménye is kalapács alá került, Furka Zsuzsa, festőművész gyönyörű művért 1,1 millió forintot kapott a Fogadj Örökbe Egy Maci Alapítvány.

 

Bővül a fogyatékossággal élők munkahelye

Az alapítvány az idei árverés teljes bevételét a második fogyatékosság barát éttermük megnyitására fordítják. A tervek szerint a bisztró átadásra 2020-ban kerül sor az V. kerületben. Az új étteremben további 15 fogyatékkal élő személynek adnának munkát.

 

Andy Vajnára emlékeztek

A civil szervezet legnagyobb mecénása és támogatója Andy Vajna volt, aki évről évre egyre több pénzzel járult hozzá a fogyatékkal élők foglalkoztatásához. Andy Vajna azonban több volt, mint az ügy támogatója. Jól ismerte az alapítvány és a kávézó dolgozóit, és fontosnak érezte küldetésüket. A IX. Jótékonysági Maciaukciót az ő emlékének ajánlották.

 

December 3. a Fogyatékos emberek Világnapja

Az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a betegség vagy baleset következtében fogyatékossá váltak problémáira. Idén december 3-án a Premier Kultcafé 15 fogyatékkal élő dolgozója egy közös énekléssel és versmondással hívja fel a figyelmet a fogyatékkal élőkre, a velük szembeni toleranciára és elfogadásra. A Down-szindrómás, autista, értelmi sérült és hallássérült dolgozók a világnapon saját maguk készítenek apró kézműves tárgyakat, amelyeket később meg is lehet vásárolni a Premier Kultcaféban.