galvolgyi_janos

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, parodista, szinkronszínész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Az 1968-as Ki mit tud? című kulturális tehetségkutató műsorban tűnt fel. Jelenleg a Madách Színház társulatának tagja. A Rádiókabaré és a Heti Hetes című tévéműsor rendszeres vendége. Szinkronszínészként is kedvelt, Benny Hill, illetve Derrick állandó magyar hangja volt. 45 kabaréjelenetben és nyolc játékfilmben szerepelt. Legemlékezetesebb alakítása a Csinibaba című filmben volt. 

 

Gálvölgyi János mackója 600.000 Ft-ért kelt el.

 

 

Mackójának története Picúr maci hosszú éveken át ült Gálvölgyi János íróasztalán és rengeteg vicces történetet hallott ez idő alatt a művésztől, így rendkívül kifinomult humorérzékre tett szert. Az apró plüssmedve új otthonába is szeretné magával vinni a sok nevetést, amit szeretett gazdájától kapott útravalónak, így leendő tulajdonosa sok vidám pillanatra készülhet vele.
Személyes tárgya Ma már igazi ritkaságnak számít az a ’86-ban megjelent Gálvölgyi hanglemez, melyből a művésznek összesen csak három példánya volt. Ezek egyikét ajánlotta fel az árverésre. A bakelit nem csak azért különleges darab, mert felajánlója dedikálta leendő tulajdonosa számára, hanem azért is, mert Cserháti Zsuzsa hosszú idő után ezen a lemezen jelent meg először.