charlie

Hegedűs D. Géza színművész, rendező. A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után a Vígszínházban kezdte pályafutását és máig a társulat tagja. 1987 óta tanít is az egyetemen, rektorhelyettes és osztályvezető tanár. Rengeteg színházi és filmes szerepet, rendezést felvonultató életművét számos díjjal jutalmazták, többek közt Jászai Mari-díjjal, Kossuth-díjjal és örökös tagsággal a Halhatatlanok Társulatában.

 

 

Hegedűs D. Géza mackója 500.000 Ft-ért kelt el, Molnár Piroska vette meg.

 

Mackójának története Brunót a művész a gyerekeinek vásárolta, amikor még kicsik voltak. A 30 éves mackó azóta a család féltve őrzött kincse. Hegedűs D. Géza abban bízva ajánlotta fel a plüssmedvét az árverésre, hogy Brunó új gazdái életét is legalább ilyen hosszú ideig fogja végigkísérni és sok boldog pillanatot él át majd a társaságukban.
Személyes tárgya Hegedűs D. Géza minden előadásból megőriz egy kelléket, tárgyat, amely a számára kedves színházi emlékeket idézi. A kék madár című Vígszínházban bemutatott darab különösen kedves volt számára, ezért gondosan megőrizte a címadó kék madarat, mely a boldogságot jelképezi. Ezt a színházi relikviát nagy szeretettel ajánlotta fel az árverésre, hogy új tulajdonosa életébe is sok örömet hozzon.