charlie

Henrik Irén animációs operatőr, Dargay Attila özvegye. Dargay Attila Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező és képregényrajzoló. Nevéhez fűződnek gyerekkorunk kedvenc klasszikus egész estés rajzfilmjei, mint a Vuk, a Szaffi, vagy a Ludas Matyi, de ő keltette életre Pom Pom meséit és a Nagy ho-ho-horgászt is.

Dargay Attila és Henrik Irén mackója 3.000.000 Ft-ért kelt el.

 

Mackójának története Dargay Attila 17 éve egy külföldi filmfesztiválon jótékonyságból cserélte el a plüss Vukot Rudira, a rénszarvasra. Attila özvegye, Irén úgy döntött, hogy eljött az idő, hogy kedvenc plüssfigurájuk jó célt szolgálva ismét új gazdához kerüljön. Irén bízik abban, hogy a rénszarvas új családja hozzájuk hasonlóan fontosnak tartja majd a jó ügyek segítését.
Személyes tárgya A Szaffi rajzfilm fekete-fehér beállítási rajza és egy, a film végén szereplő jelenetrajz a főhőseiről, Jónásról és Szaffiról eredeti kiadásban, Dargay Attila keze nyomán egyedülálló értéket képviselnek. A kicsi, kedves Vukot és kalandjait felelevenítő képeket ábrázoló bögrék pedig még egyedibbé teszik a felajánlást.