charlie

Horváth Károly, művésznevén Charlie Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funk jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze, trombitás. Korábban a Generál sorait erősítette, majd 10 évet turnézott a Pannonia Express-szel a világot bejárva. Hazatérése után a Tátrai Band énekese lett, szólókarrierje 1994-ben indult. Legismertebb slágerei: a Jég dupla whiskey-vek, Az légy, aki vagy, Nézz az ég felé. Idén, 70. születésnapja alkalmából jubileumi nagykoncertet ad.

 

Charlie mackója 2.000.000 Ft-ért kelt el.

 

Mackójának története Charlie Öregmedve névre keresztelt mackója nagyon sokat jelent az énekes számára, hiszen a közelmúltban elhunyt felesége, Széles Katalin képzőművész gyerekkori kabalája volt. Charlie számára a 60 éves, ütött-kopott mackó igazi kincs, mégis fontosnak érezte, hogy a jó cél érdekében megváljon tőle. Az énekes bízik abban, hogy Öregmedve jó kezekbe kerül és új gazdájával is felejthetetlen pillanatokat élhet majd át.
Személyes tárgya Charlie 2 darabot ajánlott fel abból a 40 év Rock’N’Roll című DVD-ből, melyen a 2005-ös kisstadioni élő fellépésük látható, emellett dedikálta Ami soul az szól című életrajzi kötetét szintén két példányban.